Primjena i karakteristike proizvoda Anti-statički zaštitni film

- May 14, 2020-

Proizvodnja anti-statičkog zaštitnog filma temelji se na primjeni PET zaštitnog filma, a na temelju PET zaštitnog filma, na vrhu ljepila dodaje se sloj anti-statičke tekućine kako bi bio uspješan, obično jest Nakon dodavanja antistatičkog efekta, film će se pojaviti siv nakon smotanja, ali obično će biti prozirni film kada se izvuče da vidi. Anti-statički zaštitni film se općenito koristi u tim poljima.

Specifična primjena anti-statičkih zaštitnih filmskih proizvoda:

Prvo, anti-statički zaštitni film je pogodan za dodirni zaslon mobilnih elektroničkih proizvoda, a također se koristi kao zaštitni film, kao i zaštitni film za staklene leće i površinsku zaštitu raznih vrsta panelnih proizvoda za proizvodnju i otpremu;

Drugo, anti-statički zaštitni film obično se široko koristi u zaštiti površinskog materijala i prevenciji statičkog elektriciteta u proizvodnom procesu FPC, PCB, i elektroničkih komponenti, a istovremeno je i za zaštitu proizvoda. Statički zaštitni filmovi koriste se kao zaštitni proizvodi.

Treće, anti-statički zaštitni film obično će se pojaviti cross-cutting ne može ukloniti prašinu, a anti-statički zaštitni film također ima izvrsnu funkciju ispisa;

Četvrto, anti-statički zaštitni film procesne zaštite procesa oplate gumba mobilnog telefona je zaštita plastične ljuske dijelova, površine difuzijskog filma, PORON-a i drugih probijanje pjene i drugih aspekata zaštite.

Koje su karakteristike proizvoda anti-statičkog zaštitnog filma?

Prvo, anti-statički zaštitni film se proizvodi u radionici pročišćavanja u rasponu od ≤1000 razreda. To se radi tako da proizvod može imati odličan izgled.

Drugo, anti-statički zaštitni film fly proizvod je izuzetno čist, te ima odličnu transparentnost i dobru otpornost na vrijeme.

Treće, anti-statički zaštitni film je obično relativno lako oljuštiti, a nakon lijepenja neće ostati ostataka, a nema tragova i zagađenja male molekule.

Četvrto, površina antistatičkog zaštitnog filma je antistatička 10 (6-9) Ω, a napon trenja odvajanja ≤100V statičke disipacije je unutar raspona podataka ≤0.8S.

Peti, anti-statički zaštitni film može učinkovito spriječiti apsorbiranje prašine i čestica u zraku od strane proizvoda, što će smanjiti štetu mikroelektronskih uređaja uzrokovanih statičkim elektricitetom.

32